• Nebulous Stars

Šest ustvarjalnih predlogov za zabavo … s svinčnikom in papirjem!

Za spodbujanje otrokove ustvarjalnosti vam ni treba kupovati dragih pripomočkov. Za zabavo zadoščata že papir in svinčnik. Predstavljamo vam šest odličnih predlogov za premagovanje dolgčasa. Sami, z družino ... zelo enostavno je!

Marie-Josée Roy


1. Sestavljena zgodba

Igra izhaja z začetka 20. stoletja, v njej pa mnogi uživajo še danes. Pravila so preprosta: igralci na lističe izmenično dodajajo besede po naslednjem zaporedju: pridevnik, samostalnik, prislov, glagol, pridevnik, samostalnik. Vsak igralec listič prepogne nad svojo besedo, tako da naslednji ne vidi, kaj je igralec pred njim napisal. Lističe na koncu razgrnite in preberite končane stavke. Smeh je zagotovljen!


2. Doma izdelane risanke

Izdelajte t. i. flipbook (zvezek z risbami, ki si sledijo z majhnimi spremembami in ob hitrem listanju dajejo vtis, da se premikajo) in otroku pokažite, kako so nastale prve risanke. V spodnjem desnem kotu zvezka preprosto narišite prvi lik. Na naslednji strani na istem mestu ponovno narišite isti lik, a tokrat nekaj spremenite, na primer položaj roke ali stopala. Tako naredite tudi na vsaki naslednji strani (skupaj približno 20 strani). Nato zvezek hitro prelistajte in risba bo zaživela!


3. Glave, trupi in noge

Vsak igralec ima pred sabo list papirja, na katerega mora najprej narisati glavo. Nato papir prepogne, tako da je viden samo vrat. Nato vsak igralec svoj list poda igralcu na levi. Ta nariše trup in spet prepogne list, preden ga poda naslednjem igralcu. Naslednji igralec nariše noge. Ko je risba končana, razgrnite liste in si oglejte smešne like, ki ste jih narisali!


4. Ugani risbo

Eden od igralcev s svinčnikom na papir nariše besedo ali izraz, drugi pa izmenično ugibajo, za kaj gre. Igralci lahko sami izberejo, kaj želijo risati, ali pa se tema določi vnaprej, npr. šport, kraj ali nekaj v povezavi z Nebulous Stars! Izberite besede, ki jih vsi poznajo, čas ugibanja pa prilagodite starosti igralcev.


5. Papirnata sreča

Prepogibanje papirja je umetnost, ki jo že več stoletij prakticirajo v Aziji, kjer so najboljši umetniki ustvarili prav veličastne origamije. Da bi pri otroku vzbudili zanimanje za to starodavno obliko umetnosti, mu pokažite, kako narediti 'papirnato srečo'. Igra iz vašega otroštva bo tudi vašim otrokom zagotovo prinesla obilo zabave in smeha. Otroci jo lahko igrajo s prijatelji, celo na daljavo.


6. Risba iz besed

Otroci, ki si želijo več izziva, se lahko preizkusijo v naslednji ustvarjalni dejavnost. Izberite navdihujoč citat in preprosto obliko, npr. zvezdo. Nato poskusite citat zapisati v izbrani obliki. Poigrajte se s postavitvijo besed in obliko črk ter dodajte kakšno risbico. Začnite znova in znova, dokler ne boste zadovoljni s svojim rezultatom. Ko bo risba končana, jo lahko obesite na vrata svoje sobe!

Tween Team Logo

TWEEN TEAM INC.
CP 301 St-Bruno, St-Bruno, Qc Canada J3V 5B8

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

Todas las imágenes y diseños de este empaque y de este producto son propiedad de Tween Team Inc. © 2020 Todos los derechos reservados. 
Nebulous Stars® es una marca registrada de Tween Team Inc.